Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Cseh Tamás Program után jön a Halmos Béla Program

2016. March 01. 16:26
A Cseh Tamás Program után jön a Halmos Béla Program

Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke az MTVA kulturális főszerkesztőjeként szólt a 220 ezer látogatót vonzott Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatának záró sajtótájékoztatóján.

Doncsev, aki egyben a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, elmondta: az MTVA kiemelt médiapartnere volt a rendezvénynek, elsősorban annak beharangozásában játszott szerepet. Elmondása szerint a szervezők és az MTVA közös célja, hogy a rendezvény híre minél több emberhez eljusson - ebben a jövőben is partnerek lesznek. NKA alelnökként elmondta: a rendezvény jó alkalom volt rá, hogy népszerűsítsék az élőzenét, mely az utóbbi 25 éveben erősen visszaszorult Kodály és Bartók országában.

 
Doncsev andrás, az MTVA kulturális főszerkesztőjének, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökének 2016. március 1-ei beszéde


Doncsev András kiemelte a Cseh Tamás Programot és Cseh Tamás Ideiglenes Kollégiumot, mely meghirdette a "Ha az erősítő mesélni tudna" pályázatot, melyek az aktív zenei életet igyekeznek meghonosítani ismét. A pályázat eredményhirdetésére, és díjkiosztására is sor került. Megemlítette a Halmos Béla Program és ideiglenes kollégiumot, melyet a népzene népszerűsítésére hoztak létre, és jövőre várhatóan szintén bekapcsolódhat a Kultúrházak éjjel-nappal programjába.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu