Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.09. - vasárnap, Emőd napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

50 éves a Skanzen Szentendrén

2017. április 11. 06:38
50 éves a Skanzen Szentendrén
Az elmúlt évek során rengetegen látogattak el a városba, hogy megcsodálják a Skanzent. Most pedig különleges tárlattal várják az érdeklődőket. 

 

Páratlan munkát végzett a Skanzen az elmúlt ötven évben - mondta dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ünnepi nyitóbeszédén. 
Az 50 év alkalmából ugyanis időszaki kiállítás nyílt Skanzen 50 címmel. Az államtitkár szerint nagy figyelmet kell kapnia annak a munkának, amit a Skanzen ellát, hiszen ez az intézmény védi és megőrzi a nemzeti kulturális örökséget. 
 
 
Kiállítás Szentendrén
50 éves a Skanzen Szentendrén
 
 
Az ünnepi tárlat bemutatja a Skanzen történetét, de nem időrendben. Dr. Cseri Miklós az intézmény főigazgatója elárulta, hogy a kiállítás megmutatja, miért olyan népszerű a múzeum. Kik indították útjára, milyen céljuk volt és azt is, hogy jelenleg mi zajlik a Skanzenben. Az oda látogatók egyébként 50 tárgyat és természetesen 50 történetet ismerhetnek meg a múzeum egykori és mostani dolgozóitól. Érdemes tehát ellátogatni a közel jövőben Szentendrére és megcsodálni ezt a rendkívüli kiállítást, mely nagy szerepet játszik a magyar örökségben és kultúrában.
 
 
N.O.

 

 

képforrás:kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu