Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

2016 kultúránk újrapozicionálásának éve lesz

2016. January 15. 14:57
2016 kultúránk újrapozicionálásának éve lesz

Azt a célt tűztük ki a kulturális államtitkárságon, hogy az idei év a kultúra újrapozicionálásának éve kell, hogy legyen - mondta kameránk előtt Dr. Hoppál Péter. A kultúráért felelős államtitkár a Nemzeti kultúra, társadalom, gazdaság, jólétcímű szakmai konferencia alkalmával, 2016. január 12-én nyilatkozott az MCOnet-nek.

A harmadik Orbán-kormány első félidejében az Emberi Erőforrások minisztériumában megfogalmazták azokat a társadalompolitikai célokat, melyek "a társadalom jobbítását, és a gazdaság fejlesztését, a különböző szférák együttműködését a kultúra eszközeivel kívánják elérni" - tudtuk meg az államtitkártól. Szerencsés, hogy ma már megjelenik igen sűrű szövésű kulturális intézményrendszerünk projekttervezésében a kulturális alapellátás gondolatisága - mondta Hoppál Péter. Hozzátette: a kormányt az az erő hajtja, hogy ebben a kulturális alapellátásban ez az intézményrendszer jól teljesítsen. Egyre több embert érjenek el programjaikkal, és a kultúrát eszközként használhassák társadalomjobbító céljaikért. A kultúra ugyanis - Hoppál Péter szavaival - a társadalom fejlesztéséhez, a polgárosodáshoz, a középosztály szélesítéséhez, sőt a gazdaság fejlesztéséhez is hozzá tud járulni.

 
Dr. Hoppál Péterrel, az EMMI kultúráért felelős államtitkárával készült riportunk


A hogyant éppen ezen a konferencián hallhatjuk igen nagy formátumú előadóktól, akiknek beszédeit egy kötetben is össze fogják gyűjteni - informálta az MCOnet közönségét az államtitkár, aki arra számít: a jelen lévő hallgatóság már most továbbviszi szűkebb pátriája: települése, intézménye, városvezetése felé ezt a gondolkodást. A cél: az önszerveződésre képes közösségek ösztönzése arra, hogy a kultúrával - mely felemel, gyarapít, erősít és összehoz mindannyiunkat - foglalkozzanak.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu