Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

2015 - A Nemzeti Lovarda átadása

2013. November 09. 11:27
2015 - A Nemzeti Lovarda átadása
2013. november 8-án pénteken egy helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megkezdik a Nemzeti Lovarda felújítását.
A kincsem Nemzeti Lovas program keretében jövő júliusban megkezdik a Nemzeti Lovarda felújítását. " A kormány döntése alapján közel 2 milliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy a Nemzeti Lovarda megújúljon, megszépüljön és egy ilyen nagyságú fejlesztést kíván végrehajtani a Nemzeti Lovarda " - nyilatkozta a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Budai Gyula a pénteki sajtótájékoztatón.

Budai Gyula államtitkár ismertette a Nemzeti Lovarda felújításának részleteit! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Ahhoz, hogy a létesítmény Európa és Budapest legszebb Lovas-centrumává váljon, a felújításokat másfél év alatt el kell végezniük. 2013-ban a meglévő összegből 60 millió forintot használtak fel. A felújítások alatt sajnos elmaradnak a versenyek, lovas mérközések. A komolyabb munkálatokat 2014. júliusában kezdik majd el, mivel egy kompromisszum kötés miatt jövőre még megtartják a díjugrató világkupát, a CSIO-t.

Nemzeti Lovarda, Budai Gyula, Vidékfejlesztési Minisztérium
Elkészültek a felújítandó Nemzeti Lovardal látványtervei

A Nemzeti Lovarda hagyományörző szerepével is büszkélkedhet, amit a felújtás után kamatoztatni is fog, hiszen több szakágnak is otthont ad majd és nyílt- oktatási- és rendezvényközpontként is üzemel a későbbiek folyamán. A lovarda egykori bejáratát mindeképpen vissza fogják állítani, hogy ezzel is tudjanak nyitni a város felé.

G.R.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu