Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

„Tudomány és gyakorlat együttműködésben” című műhelykonferencia-sorozat

2016. December 12. 14:01
„Tudomány és gyakorlat együttműködésben” című műhelykonferencia-sorozat

A Nemzeti Művelődési Intézet a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel együttműködve szervezte meg a műhelykonferencia-sorozatot, melyen közel 350 érdeklődő vett részt.

A konferenciasorozat célja egy párbeszéd elindítása volt a felsőoktatási intézmények és a közművelődési-közösségszervező szakma között, mivel jövő ősszel indul a közösségszervezés alapszak. A konferencia keretében feltárták a szakmai lehetőségeket, a paradigmaváltás szükségességét, valamint felvázolták a jövőbeni lehetőségeket. Jövőre is folytatódik a műhelykonferencia további felsőoktatási intézmények részvételével. 

 

„Tudomány és gyakorlat együttműködésben” című műhelykonferencia-sorozat

A konferencia keretében több előadás is elhangzott, emellett kiemelt hangsúly kapott a párbeszéd is

 

Az egynapos konferencián több előadás is elhangzott a Nemzeti Művelődési Intézetről, szakmai feladatairól, társadalmi szerepéről. Kárpáti Árpád megbízott főigazgató, illetve Hegedűs Katalin szakmai igazgató „A közösségi művelődés feladatai és lehetőségei címmel tartottak előadást, amelyen szakmai projekteket is bemutattak, ezzel ismertetve az aktuális feladatokat. Dr. Juhász Erika, a Nemzeti Művelődési Intézet tudományos központvezetője, a szakma gyakorlata és a tudomány találkozásának fontosságára hívta fel a figyelmet és megjelölte az együttműködés legfontosabb találkozási pontjait.

 

„Tudomány és gyakorlat együttműködésben” című műhelykonferencia-sorozat

Közel 350 résztvevővel zajlott le az egynapos műhelykonferencia

 

A 2017 szeptemberében induló új közösségszervezés alapszak az eddigi szakmafejlesztés egyik sikere, ennek továbbfejlesztése a felsőoktatás és a szakma képviselőinek közös felelőssége. Az előadások mellett kiemelt hangsúlyt kapott a párbeszéd is: nem csak a szakmai elméleti és gyakorlati szereplői, hanem a leendő hallgatók is feltehették kérdéseiket. Többek között szó esett a szakmai gyakorlat átalakulásáról, a duális képzésről, a munkaerő-piaci helyzetről, valamint a szakterület jövőjéről és életpályamodellről.

 

/T.D.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu