Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Összetartó erő a kultúra Közép-Európában

2014. June 12. 11:56
 Összetartó erő a kultúra Közép-Európában

  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Fertődön tartott beszédében arról számolt be, hogy a kultúra éltető energiát ad a közép-európai összefogáshoz. Szerinte jó politika és gazdaság nem létezhetne kultúra nélkül.

 A napokban a fertődi Eszterházy-kastélyban Balogh Zoltán cseh, lengyel, illetve szlovák kultúrpolitikai vezetőket fogad. Az esemény megnyitóján hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy alkossunk egy sajátos közepet Európában, melynek köszönhetően együtt fogalmazzuk meg a közös érdekeket. A miniszter úgy véli, hogy ez a rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy közösen kitalálják mi is az a közép-európai kulturális alap. Meg kell keresni azt, ami összeköt és azt is, ami szétválaszt, majd kísérletet kell tenni, hogy ez utóbbiról is párbeszédet folytassunk – idézte a tárcavezető szavait a Kormany.hu.

 

 

A kultúra összetartó energiát ad

 

 

 Balog Zoltán többek között azt is kiemelte, hogy a kultúrának az EU2020 uniós stratégia részének kell lennie. Nem szabad, hogy mindezt akadályozza a szegénység vagy a hátrányos helyzet. A találkozó első napján egyébként a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén vettek részt a kastély Marionett színházában, ahol a rendezvény előtt díjat vehetett át a zenekar. A Visegrádi-díjat a közép-európai szellemiség ápolásáért ítélték oda nekik.

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu