Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Külföld

Zöldebbé és önvezetővé tenné a közlekedését a BMW

2022. September 26. 14:26
Zöldebbé és önvezetővé tenné a közlekedését a BMW

A BMW is a zöld, fenntartható közlekedésben látja a jövőt, ráadásul az önvezetés iparágában is fejlesztenek.

A BMW a világ egyik legismertebb járműgyártó vállalata. Autót, motorkerékpárt és komplett motort is gyártanak. A müncheni székhelyű prémium autógyártó közleményben jelezte, hogy az autógyártást és az autókat még fenntarthatóbbá, zöldebbé tennék.

 

A BMW Group még korábban létrehozta az úgynevezett Startup Garage részlegét, amely startupoknak segít a fejlesztési projektekben. A részleg eddig már közel 5 milliárd dollárt fektetett be, amely 150 sikeres kutatás-fejlesztési projektet eredményezett, így van miből meríteni a jövőhöz kapcsolódó innovációkhoz is.

 

Új arcát mutatja meg a BMW

 

Idén nyáron például egy olyan projektet adtak át, amelynek eredményeképp a legújabb modellek magukat vezetve, sofőr nélkül gurulnak le a gyártósorról, majd jutnak el az őket szállító járművekig.

 

A BMW útvonaltervezésre szakosodott és robotikai vállalatokkal működik együtt a projektek sikere érdekében. Ennek köszönhetően már nem csak a gyártást képesek automatizálni, de egyre fejlettebb megoldásokat létesítenek az önvezetéshez kapcsolódóan.

 

A prémium gyártó következő megoldandó feladata az lesz, hogy ezeket a komplex automatizált vezetési szoftvereket miként lehet biztonságosan és stabilan működtetni.

 

Forrás: AutoPro
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu