Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Külföld

Zárva tart a követség

2002. December 21. 16:24
Zárva tart a követség
Információk szerint biztonsági okokból átmenetileg zárva tart Kolumbiában a brit és az olasz nagykövetség, valamint az amerikai konzulátus.
Értesülések alapján a belháború az utóbbi napokban tapasztalható elmérgesedése, illetve a külföldi diplomáciai képviseletek elleni fenyegetések miatt döntöttek a diplomaták a képviseletek időleges bezárásáról. Feltételezhetően a kolumbiai védelmi minisztérium figyelmeztette a diplomatákat a biztonsági veszélyekre. Információ szerint hamarosan a belga és a svéd képviselet is bezár. A nagykövetségek egy része az idén már nem nyit ki, az amerikaiak egyelőre karácsony után tervezik a kapunyitást.
Értesülések szerint az elmúlt hetekben számos erőszakos cselekmény történt a kolumbiai nagyvárosokban, és súlyos összecsapások zajlottak a szélsőbaloldali fegyveres csoportok és a kormányerők között is. A fegyveres csoportoknak gyakori célpontjai az amerikai érdekeltségek, mert Washington támogatja az országban virágzó kábítószer-üzlet elleni állami fellépést. Kolumbiában a szembenálló csoportok nem kis részben kábítószer-termelésből és -kereskedelemből finanszírozzák a polgárháború költségeit.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu