Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Külföld

Washington kész további szankciókra Észak-Korea ellen

2018. január 03. 12:20
Washington kész további szankciókra Észak-Korea ellen

Washington kész további szankciókra Észak-Korea ellen, ha Phenjan újabb rakétakísérletet hajtana végre - közölte Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. Donald Trump, amerikai elnök pedig nevetség tárgyává próbálta tenni az országa nukleáris ütőerejével kérkedő Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt.

Az ENSZ-nagykövet hangsúlyozta, hogy amennyiben az ázsiai kommunista ország vezetése mégis végrehajtana újabb kísérletet, mindenképpen újabb szankciókat kell hozni a phenjani rezsim ellen. Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedettségét azt illetően, hogy az Észak-Korea ellen eddig foganatosított szankciók szerinte már kezdik éreztetni hatásukat. Az elnök legalábbis ekként értékelte Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nyitását Dél-Korea felé. "Először fordul elő, hogy a rakétás ember beszélni akar Dél-Koreával. Ez talán jó hír, talán nem. Majd meglátjuk" - írta bejegyzésében Trump.

 

Washington kész további szankciókra Észak-Korea ellen

Trump leszögezte, hogy az ő íróasztalán lévő, atomfegyver bevetésére utasító nyomógomb "sokkal nagyobb" és "sokkal hatásosabb"

 

Az észak-koreai vezetője újévi köszöntőjében hangoztatta, hogy Észak-Korea mostanra képessé vált az Egyesült Államok területének bármely részére csapást mérni nukleáris fegyvereivel, s ezért Amerika soha többé nem lesz képest támadást indítani országa ellen. Trump leszögezte, hogy az ő íróasztalán lévő, atomfegyver bevetésére utasító nyomógomb "sokkal nagyobb" és "sokkal hatásosabb", mint az észak-koreai vezetőé, és az övé "működik is". Kim Dzsong Un ugyanebben az újévi beszédében jelezte, hogy hogy országa szívesen részt venne februárban Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiai játékokon, és készen áll arra is, hogy párbeszédet kezdjen a két Korea közti feszültség enyhítéséről.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu