Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Külföld

Völner Pál Luxemburgban tiltakozott a törzshálózati folyosók ellen

2011. október 07. 13:43
Völner Pál Luxemburgban tiltakozott a törzshálózati folyosók ellen
Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Közlekedési Tanács luxembourgi ülésének munkaebédjén, 2011. október 6-án elmondta: Magyarország nem támogatja a törzshálózati folyosók létrehozását.
A törzshálózati folyosók kijelölése alapvetően hátrányosan érinti az újabban csatlakozott, kevésbé fejlett országokat. Magyarország esetében a lista mindössze két folyosót tartalmaz, a Ljubljana–Budapest–Záhony vasúti és a Rajka–Budapest– Lökösháza multimodális projektet.

Európai UnióVölner Pál a tanácsülés munkaebédjén kifejtette: „Magyarország nem támogatja a törzshálózati folyosók létrehozását, sem egyes határátmeneti vagy szűk keresztmetszetet jelentő projektek kiemelését és a többi fölé helyezését, vagy bármilyen külön előny biztosítását. Nem érthet egyet azzal sem, hogy a kohéziós alapból az Európai Összekapcsolási Eszköz számára elkülönített pénzeket csak a törzshálózati folyosók kiépítésére használják a teljes törzshálózat helyett. A 10 milliárd eurós elkülönített forrásnak az európai jelentőségű vonalak fejlesztési szempontjait és a kohéziós országok fejlődését egyszerre kell elősegítenie. E kettős elvárásnak a törzs- és az átfogó hálózatok fejlesztése tesz kiegyensúlyozott módon eleget.”


-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu