Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Külföld

Változott a német migránspolitika

2016. March 17. 18:25
Változott a német migránspolitika

Ezt Horst Seehofer a Keresztényszocialista Unió (CSU) vezetője jelentette ki, miután március 16-án, az EU-csúcs előtt három órán át tárgyal a CDU-CSU pártszövetség másik elnökével, Angela Merkel kancelláral.

Horst Seehofer nem várja, hogy ezt a CDU nyilvánosan is bejelentse, ám a változás szerinte ténykérdés: a görög-macedón határon tapasztalható "nyomorúságos állapotokra" ugyanis más nem humanitárius katasztrófát emlegetve reagál a német kancellár pártja. "Egyetlen politikustól sem hallom, hogy az összes menekültnek Németországba kell jönnie. Ez már a német politika kiigazítását jelenti, hiszen a magyarországi menekültek beengedéséről hozott tavaly szeptemberi döntést éppen a humanitás érvével indokolták. Vagyis mégis van kiigazítás, csak nem ismeri el senki nyilvánosan" - vélekedik Horst Seehofer, aki nem a CSU-val való szakításban látja pártja jövőjét.


Seehofer, Orbán


Horst Seehofer bajor miniszterelnök magyar kapcsolatai régóta jól alakulnak.


A Passauer Neue Presse csütörtöki számában megjelent interjúban Seehofer kijelenti: kitartanak a pártszövetségben, és igyekeznek befolyásolni Angela Merkel pártját. A bajor kormányfő figyelmeztetései, fenyegetései, több ultimátuma bizonnyal hozzájárult a hivatalos német migránspolitika csendes irányváltásához.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu