Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Külföld

Valahol már a 6G-t vezetnék be

2022. July 30. 13:06
Valahol már a 6G-t vezetnék be

A 6G-s hálózat még rengeteg országban ismeretlen, van ahol azonban már a bevezetését készítik elő.

Sok fogyasztó még az 5G-t sem ismerte meg, van azonban olyan állam, ahol már a 6G bevezetését készítik elő és ehhez igazítják a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket is. Az előzetes információk alapján az 5G-nél akár százszor is gyorsabb lesz az adattovábbításban a 6G.

 

A szóban forgó ország Dél-Korea, ahol várhatóan még 2030 előtt bevezetnék az 6G-s hálózatot, a világban elsőként. Az 5G-s hálózat is még csak most kezd elterjedni szerte a világban, a telekommunikációs szakemberek és mérnökök pedig rengeteget dolgoztak, hogy mindenhol bevezetésre kerülhessen a rendszer.

 

Merész terv, de megvalósítható a 6G még ebben az évtizedben

 

A 6G ennél is nagyobb falat lesz, de a hatékonysága elképesztő és megkérdőjelezhetetlen, így természetesen mindenkinek a hasznára válhat. Ázsiában már évek óta azon dolgoznak a szakemberek, hogy a 6G még a 2020-as évek végén elterjedjen és adatokat is közzétettek a rendszerről.

 

Az 5G-hez képest is óriási ugrást jelentő 6G sávszélessége körülbelül ezerszerese egy hagyományos Ethernet-portnak, a maximális adatátviteli sebesség pedig átlagosan ötvenszerese lesz az 5G-nek, de ez akár még a százszorosa is lehet.

 

A dél-koreaiak az évtized közepére már olyan eszközöket gyártanának, ami 6G képes, ez pedig lehetővé tenni a 6G 2030 előtti bevezetését.

 

Forrás: HVG-Tech
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu