Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Külföld

Ultimátum

2003. január 11. 16:50
Ultimátum
Észak-Korea ultimátumot adott az USA-nak: ha az Amerikai Egyesült Államok nem kezdeményezi a jövőben a kétoldalú kapcsolatok javítását, akkor az ázsiai állam minden további nélkül véget vet ballisztikus rakétakísérletei önkéntes szüneteltetésének.
A "kérdést" Csoe Dzsin Szu, Észak-Korea pekingi nagykövete tette fel a nagyhatalomnak, és egyben az USA-t tette felelőssé a jelenlegi feszültségért, mivel az ellenséges politikát folytat országával szemben.
Mindeközben Szon Mun Szan, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel való kapcsolatokért felelős észak-koreai követségi tanácsos Bécsben azt hangoztatta, hogy az ominózus jongbjoni atomreaktort - mely az Egyesült Államokkal szembeni, s egyre fokozódó feszültség forrásául "szolgál" - néhány héten belül üzemképes állapotba hozzák.
Kim Gvang Szap nagykövet pedig úgy fogalmazott, hogy ha az Amerikai Egyesült Államok felhagy eddigi ellenséges politikájának gyakorlásával, akkor ellenőrzési jogot gyakorolhat afelett, hogy Phenjan-ban nem folyik majd nukleáris fegyvergyártás.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu