Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Külföld

Újraindulhat Szlovéniában a nemzetközi légi forgalom

2020. május 13. 15:48
Újraindulhat Szlovéniában a nemzetközi légi forgalom

A szlovén kormány döntött a belföldi és nemzetközi légi forgalom újraindításáról, az első menetrend szerinti külföldi kereskedelmi járatok indulása június elsejétől várható.

A ljubljanai repülőteret üzemeltető Fraport cég közleményben üdvözölte a kabinet döntését, hangsúlyozva: az eddig érvényben lévő, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott korlátozások enyhítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a légitársaságok elkezdhessék tervezni járataik újraindítását. Hozzátették: május végéig a külföldi légitársaságok többsége törölte a ljubljanai repülőtérre indított járatait. A Fraport úgy ítélte meg: az első nemzetközi járatok júniusban és júliusban várhatók, miután a kormány enyhít a határátlépés szabályain is. A Szlovéniába beutazók ugyanis kötelesek hétnapos karanténba vonulni a határátlépést követően, de a kormány várhatóan még májusban feloldja ezt a korlátozást. 

 

Újraindulhat Szlovéniában a nemzetközi légi forgalom

 

Szlovénia a járvány miatt még március 17-én leállította a légi közlekedést, csak az evakuációs járatok, valamint a szájmaszkokat, lélegeztetőgépeket és egyéb védőfelszereléseket szállító repülőgépek kaptak leszállási engedélyt. Járványügyi szakemberek szerint Szlovéniában lassan visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba, az országban ugyanis már közel két hete egyszámjegyű az új koronavírus-fertőzéssel regisztráltak száma. Bojana Beovic, a kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó szakbizottságának vezetője elmondta: a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően a fertőzőképességet mutató reprodukciós ráta 1 alatt van Szlovéniában. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a vírus fertőzőképességéről korábban azt közölte, 1 fertőzött 2-3 embert tud megfertőzni akkor, ha semmilyen óvintézkedés nincs érvényben.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu