Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Külföld

Újabb szigorítást terveznek Németországban

2020. április 08. 12:01
Újabb szigorítást terveznek Németországban

Továbbra is lassuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Németországban. A folyamat fenntartására újabb szigorítást terveznek, a szövetségi belügyminisztériumban készülő javaslat szerint akár 25 ezer euró büntetés is járhat a külföldről érkezők kötelezettségeit előíró karanténszabályok megszegéséért.

A szövetségi kormány úgynevezett koronavírus-kabinetjének döntése szerint ajánlást adnak ki a járványügyi feladatokban illetékes tartományi kormányoknak arról, hogy milyen óvintézkedésekkel gátolják a külföldön szerzett fertőzés országon belüli terjedését. A belügyminisztériumban egy úgynevezett mintarendelet készül, amelynek alapján a tartományok várhatóan április 10-től vezetnek be új szabályokat. A rendelet a több napos külföldi tartózkodás után az országba belépő személyekre - németek és külföldiekre egyaránt - vonatkozik.  A tervezett új szabályok egy sor kivételről is rendelkeznek, nem kell karanténba vonulniuk például a halaszthatatlan ügy elintézésére érkezőknek, az ingázó munkavállalóknak és a szállítmányozó cégeknél dolgozó sofőröknek.

 

Újabb szigorítást terveznek Németországban

 

Angela Merkel kancellár legutóbbi, hétfői tájékoztatóján kiemelte, hogy számos tényezőt is figyelembe kell venni, köztük a napi új igazolt fertőzések számának duplázódási idejét és azt is, hogy miként viszonyul egymáshoz az újonnan fertőzöttek és a vírus okozta betegségből felgyógyulók száma. A legfőbb szempont az egészség védelme és az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődésének megakadályozása. A jelenlegi korlátozások április 19-ig egész biztosan megmaradnak, és egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lehet változtatni rajtuk - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a felelős döntésekhez további adatokra és szakértői véleményekre van szükség, be kell várni például a nemzeti tudományos akadémia szerepét betöltő Leopoldina részletes tanulmányát, amely csak a jövő héten készül el. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu