Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Újabb jelentős együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter

2013. April 29. 17:20
Újabb jelentős együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter Octavian Calmic moldovai gazdasági miniszterhelyettessel tárgyalt, amely sikeresnek bizonyult, ugyanis energetikai együttműködésben egyeztek meg.
Szijjártó Péter az energetikai együttműködésről elmondta: a Magyar Villamos Művek (MVM) terjeszkedési politikájában a délkelet-európai, balkáni térség nagy szerepet kap. A Moldovai Köztársaság európai uniós és nemzeti forrásokból fejleszti villamosenergia rendszerét, s az infrastrukturális beruházások egy része magas feszültségű vezetékhálózatok építéséből, valamint Moldova és az uniós országok villamosenergia rendszerének összekötéséből áll. Ezen a területen az MVM-nek lehetősége nyílik a keleti, illetve balkáni terjeszkedési politikájának folytatására - jelezte Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a moldovai privatizációs folyamatokban is részt vehetnek magyar cégek.

szijjártó

Újabb jelentős együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter

 


Octavian Calmic kiemelte: a kétnapos vegyesbizottsági tárgyalásokon szó esett energetikai, mezőgazdasági, fejlesztési, környezetvédelmi, kutatás-fejlesztési együttműködésről, valamint a kis- és közepes vállalatok, ipari klaszterek kooperációjáról. A miniszterhelyettes köszönetet mondott Magyarország támogatásáért Moldova európai uniós tagságának elősegítéséért, valamint a magyar soros elnökség alatt nyújtott támogatásért.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu