Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Külföld

Újabb helyszínek

2003. január 09. 07:44
Újabb helyszínek
Az ENSZ fegyverzetellenőrei egy nappal azután, hogy Washington és London ismét háborút sürgetett, nyolc újabb gyanús helyszínt kerestek fel.
Az ENSZ Felügyeleti, Vizsgálati és Ellenőrzési Bizottságának vegyi fegyver szakértői a Bagdadtól 90 kilométerre északnyugatra lévő al-Tarek állami vállalatot keresték fel, ahol állítólag vegyi fegyverekhez szükséges alapanyag-gyártásra vannak kapacitások.

A biológiai fegyverek után kutató szakértők a bagdadi orvosi egyetemen vizsgálódnak. A rakétaszakértők pedig az iraki fővárostól 60 kilométerre délkeletre lévő al-Mamun üzemhez indultak, ahol a gyanú szerint mechanikus alkotóelemek készülhettek a rakétákhoz.

A Nemzetközi Atomenergia- ügynökség szakértői pedig Dél-Irakban - Szamávában, Kúfában és Kerbelában - kerestek fel három cementgyárat.

Az ellenőrzések már hetedik hete tartanak, és a napokban felgyorsultak, hiszen már csak húsz nap van hátra addig a határidőig, amíg az ENSZ-ellenőreinek jelentést kell tenniük a Biztonsági Tanácsnak, és jelentésük döntő lesz abból a szempontból, hogy megindul-e a háború Irak ellen.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu