Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Külföld

Új szupervakcinát készít a Pfizer és a Biontech

2021. August 18. 10:30
Új szupervakcinát készít a Pfizer és a Biontech

Egy szupervakcina kidolgozásán dolgozik a Pfizer és a Biontech az Egyesült Államokban.

Már az engedélyezési folyamatoknál jár az Amerikai Egyesült Államokban az úgynevezett szupervakcina, amelyet a Pfizer és a Biontech közösen fejlesztett ki. A gyártók először az Egyesült Államokban adják be az engedélyezési kérelmeket, a későbbiekben pedig világszerte.

 

Az új vakcina sikeresen átesett a legelső klinikai teszteken, hiszen kiderült, hogy ebből csupán egy oltás több antitestet termel, mint a korábban beadott két oltás. A szupervakcina nem csak az antitestet képes jelentősen megemelni a beoltottak szervezetében, hanem jóval nagyobb védelmet nyújt a koronavírus mutánsok ellen is. Az első kísérleti teszteken résztvevő személyek mindegyike 8-9 hónappal a második vakcina adag után kapták meg a harmadik, úgynevezett szupervakcina adagot.

 

Hamarosan világszerte is elkezdődik az engedélyezési folyamat

 

Pfizer és a Biontech közös közleményében jelezte, hogy a további klinikai kísérleteket minél gyorsabban megszeretnék valósítani, amelyek után nem csak az amerikai, de a világ összes illetékes hatóságának beadják az eredményeket, hogy engedélyeztessék az új vakcinát.

 

Mint minden oltóanyag gyártó, a Pfizer és a Biontech is azért sürgeti a vakcinák fejlesztését, mert a koronavírus alapverziója ellen gyártott vakcinák a korábbi 95%-os hatékonyság helyett a delta variáns ellen csak 39%-os hatékonysággal működnek.

 

Továbbá, a koronavírus elleni gyógyszerét is folyamatosan teszteli a Pfizer. A tabletta formájában elérhető készítményt már hónapok óta tesztelik embereken. A készítményt úgy fejleszti ki a cég, hogy az a mutánsok ellen is hatásos védelmet nyújtson. A Pfizernél bizakodóak, hogy a tabletta hozhatja meg a régen várt áttörést a koronavírus fertőzés hatékony otthoni kezelésében.

 

Forrás és képek: Forbes, CNBC; BBC
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu