Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Új szoftverrel segítik a külföldi vendégmunkásokat

2021. September 01. 11:56
Új szoftverrel segítik a külföldi vendégmunkásokat

Szeptember 1-től megkönnyítik a harmadik országokból érkező külföldi vendégmunkások alkalmazását Magyarországon, a nyelvi hátrányokat pedig egy új szoftver segíti majd leküzdeni.

Szeptember elsejétől lépett életbe egy új kormányrendelet, miszerint könnyebbé válik a nem Európai Unióból érkező külföldi vendégmunkások alkalmazása az országban, természetesen meghatározott keretek és szabályok között. A rendelet célja, hogy a járvány után tapasztalható gazdasági növekedés által okozott nagy munkaerőhiányt enyhítsék.

 

A külföldi vendég munkásokkal kapcsolatban azonban sokszor előtörnek a nyelvi problémák. Erre a problémára vezetik be az építőiparban a PlanRadar nevezetű applikációt. Az alkalmazás egy építőipari és épületüzemeltetési applikáció, a segítségével pedig a külföldi vendégmunkások az anyanyelvükön tudják használni a szoftvert, ezáltal tökéletesen megértve a mindennapi teendőket. Az applikáció használatához egy okostelefon vagy egy tablet is elegendő.

 

Az applikáció óriási segítséget jelent a külföldi munkásokat is alkalmazó cégeknek

 

Mivel nem kivitelezhető, hogy minden munkavállalót nyelvtanfolyamra küldjenek az építőipari cégek, így a digitalizációt választotta megoldásként a szakma. A digitális megoldások alkalmazása egyébként is nélkülözhetetlen az iparágban, a PlanRadar pedig nagyban megkönnyíti majd az információáramlást a munkavállalók között. Az applikáció képes megteremteni a közös nyelvet a különböző nyelvet beszélő munkavállalók között, így a tervezési és kivitelezési folyamatok hatékonyan folyhatnak.

 

A PlanRadar applikáció 18 nyelven érhető el, a szoftver működését pedig bármelyik alkalmazott képes negyed órán belül elsajátítani.

 

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu