Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Külföld

Új önvezető buszokat tesztelnek

2022. July 01. 11:00
Új önvezető buszokat tesztelnek

Svédországban teszteli az autonóm buszfejlesztéseket a Scania.

Svédországban vezető nélküli buszokat vizsgál és tesztel a Scania. A cég már régebb óta elkezdte a tesztelési folyamatot, ám kezdetben csak nagyon kicsi buszokat fejlesztettek, mostanra azonban már belemernek fogni a normál méretű buszok átalakítására is.

 

Az autóipari gyártó a Scania központjában már be is mutatta legújabb önvezető autóbuszát, amely mintegy 12 méter hosszú és igazán jövőbeli a megjelenése. Az autóbusz 3 ajtós és PTX-nek szólítják.

 

A Scania már régóta az autóbusz- és a kamiongyártás egyik fő piaci szereplője

 

Még nem tervez sorozatgyártást a buszból a Scania, inkább csak egy kísérletezési folyamat mérföldkövének tartják a gyártmányt, amelyet nem csak technikailag és biztonságilag szeretnének folyamatosan fejleszteni, hanem az utasok kényelmét tekintve is.

 

Svédországban jelenleg olyan törvények vannak életben, amely nem engedélyezi, hogy egy sofőr sem üljön a buszon, így az alacsonypadlós buszon vezetőfülke is van.

 

A buszt közúton is tesztelni fogja a Scania, a sofőr pedig maximum a kritikus szituációkban váltja majd le az önvezető buszt, főleg a kormányzásban.

 

Forrás: Vezess.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu