Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Külföld

Új nyelvet alkotott a mesterséges intelligencia

2022. June 29. 19:00
Új nyelvet alkotott a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia napról-napra új fejlesztésekkel lepi meg a világot.

Már évek óta kísérleteznek az OpenAi nevezetű kutatólaborban a mesterséges intelligenciával, most azonban egy újabb mérföldkőhöz érkeztek a szakemberek. A cég kifejlesztett egy ultramodern képgenerátor megoldást, amelynek a használata egyszerű, hatékonysága pedig nagyszerű.

 

A képgenerátor a DALLE-E2 nevet kapta és mindössze pár szót kell beleírni, majd a kifejezésekből a technológia képes létrehozni egy fotót. A lényeg a kulcsszavak helyes megadásán van, ezt követően a gép elkezd válogatni és különböző stílusú képeket kidobni.

 

Olyat csinált a mesterséges intelligencia, amelyre nem számítottunk

 

Ám ez még mind semmi, mivel újonnan kiderült, hogy a rendszer elkezd olyan nyelven kommunikálni, amelyet még a szakemberek sem értenek. Először csak a hibának tulajdonították az egészet, azonban több is lehet a háttérben.

 

A szakemberek szerint az innovatív gép egy teljesen új nyelvet hozhatott létre, ezért nem értik azt, hogy a program milyen kifejezéseket üt vissza a felhasználónak. A szavak egyetlen egy nyelve sem hasonlítanak és vélhetően a technológia egy új nyelvet volt képes kifejleszteni magának. A mesterséges intelligencia úgy tűnik bármire képes.

 

Forrás: 24.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu