Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

Trump szigorította a beutazást

2017. March 08. 13:11
Trump szigorította a beutazást

Donald Trump amerikai elnök aláírt azt az új rendeletet, amely korlátozza az Egyesült Államokba történő beutazás. Az új rendelet március 16-án lép életbe.

A január 27-én aláírt rendelethez képest nem hét, hanem hat országból függesztik fel átmenetileg a beutazásokat. Ezek: Szíria, Irán, Líbia, Szudán Szomália és Jemen, miközben feloldották e korlátozást Irakkal kapcsolatban, ugyanis Irak garanciákat adott Washingtonnak arra, hogy amerikai vízumot kérő állampolgárairól további részletes információkat szolgáltat az Egyesült Államoknak. Az új elnöki rendelet szerint a menekültek befogadásának felfüggesztése maximum 120 napra szól, s a már érvényes vízummal és zöldkártyával rendelkezők változatlanul beléphetnek az országba.

 

Új rendeletet írt alá az Egyesült Államokba történő beutazás korlátozásáról Donald Trump amerikai elnök

Új rendeletet írt alá az Egyesült Államokba történő beutazás korlátozásáról Donald Trump amerikai elnök 

 

Törölték, hogy a muszlim országokból menekülni kényszerülő keresztények előnyt élveznek az Egyesült Államokba történő beutazásnál, illetve rendezi a rendelet a kettős álalmpolgárok beutazását is. A belépések felfüggesztésének ideje alatt az amerikai illetékesek kidolgozzák a határon történő ellenőrzések új, szigorúbb rendszerét. Trump nem kommentálta a rendeletet, ám Rex Tillerson külügyminiszter hangsúlyozta: e "létfontosságú döntéssel" a Fehér Ház "megvédi a nemzetet attól, hogy külföldi terroristák lépjenek az Egyesült Államokba".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu