Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

Trump megnevezte a leendő oroszországi nagykövetet

2017. March 14. 11:07
Trump megnevezte a leendő oroszországi nagykövetet

Donald Trump amerikai elnök megnevezte az Egyesült Államok leendő oroszországi nagykövetét Jon Huntsman személyében, amelyet Huntsman el is fogadta, kinevezését azonban még a szenátusnak jóvá kell hagynia. 

Az 57 éves Jon Huntsmant tapasztalt politikusként és gyakorlott diplomataként tartják számon az Egyesült Államokban. Idősebb George Bush elnöksége idején helyettes államtitkár, majd szingapúri nagykövet volt, majd 2005 és 2009 között az elsöprő többségében mormonok lakta Utah állam kormányzója. A hét gyermeket nevelő Huntsman maga is mormon vallású. Az előző amerikai elnök, Barack Obama Kínában akkreditált nagykövetnek nevezte ki.

 

Donald Trump amerikai elnök megnevezte az Egyesült Államok leendő oroszországi nagykövetét Jon Huntsman személyében

Jon Huntsman elfogadta a nagyköveti felkérést, kinevezését azonban még a szenátusnak jóvá kell hagynia

 

A 2016-os elnökválasztás után Donald Trump környezetében többször felmerült a neve külügyminiszterként, február elején pedig lehetséges külügyminiszter-helyettesként is emlegették őt. Amennyiben a szenátus jóváhagyja Huntsman kinevezését, olyan időszakban kerül Moszkvába, amikor az amerikai-orosz viszony megromlott, ugyanakkor Donald Trump már a választási kampányban is az Oroszországhoz fűződő viszony javítása mellett foglalt állást, s elnökként is ezt szorgalmazza.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu