Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Külföld

Trump lebonyolította első telefonbeszélgetéseit Putyinnal és Merkellel

2017. February 01. 10:29
Trump lebonyolította első telefonbeszélgetéseit Putyinnal és Merkellel

Donald Trump amerikai elnök első ízben beszélt telefonon Vlagyimir Putyin orosz államfővel és Angela Markel német kancellárral.

A Kreml által kiadott tájékoztató szerint Trump és Putyin megbeszélése jó hangulatban zajlott. Többek között szó esett a terrorizmus elleni harcról, az arab-izraeli konfliktusról, az iráni atomprogramról és a kelet-ukrajnai válságról is. Megállapodtak abban, hogy javítani fogják a partneri együttműködést minden területen. Mindketten hangsúlyozták a gazdasági kapcsolatok helyreállításának fontosságát és megállapodott abban, hogy rendszeressé teszik személyes kapcsolataikat.

 

Donald Trump és Angela Markel német kancellár telefonbeszélgetést folytatott

Angela Markel német kancellár

 

A berlini sajtóközlemény szerint Trump és Merkel egyetértett abban, hogy a NATO "alapvető fontosságú" szerepet játszik a transzatlanti együttműködésben és a nemzetközi biztonság fenntartásában, illetve, hogy a NATO-tagországoknak méltányosan ki kell venniük részüket a kollektív biztonságuk megteremtésében. Mindketten osztották azt a véleményt, miszerint tovább kell mélyíteni Németország és az Egyesült Államok kapcsolatait, és erősíteni kell az együttműködést a terrorizmus és az erőszakos szélsőségesség ellen, a közel-keleti, közép-ázsiai és észak-afrikai helyzet stabilizálása érdekében.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu