Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Külföld

Trump kijelölte a belbiztonsági minisztert és a gazdasági tanácsadó testülete vezetőjét

2016. december 14. 11:39
Trump kijelölte a belbiztonsági minisztert és a gazdasági tanácsadó testülete vezetőjét

Donald Trump megválasztott amerikai elnök bejelentette, hogy John Kelly visszavonult tábornokot jelöli a belbiztonsági minisztérium élére, míg a gazdasági tanácsadó testülete vezetőjéül a Wall Street egyik bankárját választotta.

Donald Trump hangsúlyozta, hogy John Kelly, a tengerészgyalogság tábornoka "a megfelelő ember az illegális bevándorlás megállítása és határaink biztonsága garantálása sürgős küldetésének irányításához". A nyugalmazott tábornok a tárca élén az Egyesült Államok küldő határainak biztonságért, a bevándorlásért, az amerikai állampolgárság megadásáért felel majd, s hozzá tartozik például a kábítószerellenes küzdelem is. Trump már a harmadik tábornokot jelöli kormányába: a védelmi minisztérium élére James Mattist, a tengerészgyalogság tábornokát jelölte, s nemzetbiztonsági tanácsadójául Michael Flynn altábornagyot választotta.

 

gazdasági tanácsadó testület

Az "Országos Gazdasági Tanács" feladata az, hogy az amerikai elnök gazdasági döntéseinek előkészítését segítse

 

Gary Cohn, a Wall Street egyik leghíresebb bankja, a Goldman Sachs jelenlegi egyik igazgatója lesz az elnöki tanácsadó testület vezetője. Az 56 éves Cohn feladata lesz "a béremeléseket hozó, a munkahelyek külföldre vándorlását megakadályozó és a nehézségekkel küszködő amerikaiak számára új lehetőségek megteremtését célzó gazdaságpolitikai döntések kidolgozásának segítése". Gary Cohn leszögezte, hogy egyetért a megválasztott amerikai elnökkel, miszerint, hogy "minden egyes dolgozó megtalálja a helyét egy virágzó gazdaságban".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu