Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Külföld

Trump kiállt eddigi intézkedései mellett

2017. January 27. 11:12
Trump kiállt eddigi intézkedései mellett

Donald Trump amerikai elnök a terrorizmussal és a menekültek befogadásának leállításával kapcsolatban kijelentette: "Nem kockáztathatunk".  Egy interjújában kiállt a határok védelméről és benne a mexikói határon építendő falról szóló elnöki rendelete mellett, illetve az Egyesült Államok menekültprogramjának átmeneti felfüggesztéséről és néhány országgal szemben a vízumkiadás szintén átmeneti befagyasztásáról. 

"A fal kell. Nemcsak politikáról van szó, hanem a nemzet lelkének is jót tesz. Az emberek védelmet akarnak, és ez a fal megvéd" - szögezte le a Fehér Házban adott interjúban az elnök. A menekültprogram felfüggesztéséről elmondta, hogy nincs más lehetőség. Felidézte, hogy az FBI több mint ezer nyomozást folytat terrorizmus ügyében, és a gyanúsítottakat "mi engedtük be az országba". 

 

mexikói határ

Donald Trump kiállt a határok védelméről és benne a mexikói határon építendő falról szóló elnöki rendelete mellett

 

Szerinte a hozzájuk érkező vagy már be is fogadott menekültekről semmit nem lehet tudni, nem vizsgálták át őket rendesen, nincsenek papírjaik. Donald Trump szólt még egy sor belpolitikai kérdésről: az egészségbiztosításról, a legfelső bíróság új tagjának várható jelöléséről és arról is, hogy esetleg kegyelemben részesíti azt a fiatal katonát, aki emlékfotót készített egy tengeralattjáró egyik részéről, amiért egyévi börtönre ítélték.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu