Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.23. - péntek, Gyöngyi napja van.

Külföld

Trump elnöksége alatt erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok

2016. december 07. 11:33
Trump elnöksége alatt erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok

A magyar gyökerű Dennis Ross republikánus képviselő szerint Donald Trump elnöksége idején erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok. Kijelentette, hogy "nincs jobb partnerünk a kelet-közép-európai térségben, mint Magyarország". 

A floridai politikus szerint Donald Trump és Orbán Viktor bizonyosan jól együttműködik majd gazdasági és katonai téren. Donald Trump megválasztásával fényesebb jövő vár az amerikai-magyar viszonyra" - jelentette ki a republikánus képviselő. Szólt az Európát sújtó migrációs problémáról, hangsúlyozva, hogy Orbán Viktor kormányfő "olyan vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, amilyent régen láttunk".

 

Orbán Viktor miniszterelnök

A republikánus politikus méltatta Orbán Viktor miniszterelnök intézkedéseit

 

Elmondta, hogy Európa jelenlegi legnagyobb problémája a migráció, amelyet Magyarország helyesen kezel, mivel kerítést épített, ellenőrizte a belépni akarókat, aztán követte az útjukat. Szerinte a migrációs válság idején erős kezű vezetőre van szükség, amelyre a legjobb példa Orbán Viktor. "Ő volt az egyetlen, aki helyesen cselekedett, s ezzel valószínűleg megmentette Magyarországot a potenciális pusztítástól" - emelte ki. Dennis Ross szerint a magyar tapasztalatokból az Egyesült Államok is tanulhat. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu