Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.21. - kedd, Klaudia napja van.

Külföld

Trump egységre szólította fel az amerikaiakat

2017. március 01. 10:42
Trump egységre szólította fel az amerikaiakat

Donald Trump amerikai elnök a kongresszus két háza előtt elmondott beszédében egységre szólította fel honfitársait az Egyesült Államok gondjainak megoldásához. 

Az elnök beszédében alig esett szó külpolitikáról, csak a NATO támogatásáról, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemről és az Egyesült Államok és Izrael megtörhetetlen barátságáról szólt. Az elmúlt évekre visszatekintve azt mondta, hogy a középosztály szenvedett az Egyesült Államokban, mert a kormány szerinte inkább külföldre összpontosította a figyelmét. Felsorolta, hogy mi mindent tett a válsztási ígéreteinek betartása érdekében, többek között nagy vállalatok vezetőivel folytatott megbeszéléseket, valamint létszámstopot rendelt el a közszolgálatban.

 

Donald Trump

Donald Trump felsorolta, hogy elnöksége első hónapjában mi mindent tett választási ígéreteinek betartása érdekében

 

A bevándorlásról szólva hangsúlyozta, hogy betartják az érvényben lévő bevándorlási törvényt, illetve megerősítette, hogy megépül az amerikai-mexikói határon a megígért fal. Fontosnak nevezte a "radikális iszlám terrorizmus" elleni küzdelmet, majd megígérte a katonai költségvetés erőteljes növelését. A belpolitikai elképzeléseiről szólva kifejtette, hogy "történelmi adóreformot" készít elő és több millió új munkahely külföldről visszahozatalát ígérte. Donald Trump azt kérte a kongresszustól, hogy szavazza meg az infrastrukturális beruházásokra benyújtandó, ezermilliárd dolláros csomagtervet, hogy helyezze hatályon kívül az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt, és fogadjon el új egészségbiztosítási rendszert.


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu