Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Külföld

Trump beszámolt ázsiai körútjáról

2017. November 16. 13:54
Trump beszámolt ázsiai körútjáról

Donald Trump, amerikai elnök kijelentette: Amerika megítélése a világban soha nem volt jobb, mint most. A Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón beszámolt ázsiai körútjának eredményeiről is.

Donald Trump utalt a "korábbi hibákra", amelyeket "más kormányzatok" követtek el, majd leszögezte: korábban nem védték meg és nem segítették elő az amerikai emberek és dolgozók érdekeit. "Én minden utazásomon az amerikai érdekek előmozdításán munkálkodtam" - jelentette ki Trump. A Japánt, Dél-Koreát, Kínát, Vietnamot és a Fülöp-szigeteket érintő, 12 napos ázsiai körútját "történelmi lépésként" értékelte, míg európai látogatásáról elmondta, hogy a NATO nagyon örült neki. 

 

Donald Trump: Amerika megítélése a világban soha nem volt jobb, mint most

Peking és Washington egyetért abban, hogy az észak-koreai fegyverkezés "komoly fenyegetést" jelent

 

Bár beszédében elsősorban a gazdasági-kereskedelmi tárgyalásokról és - szerinte - ezek várhatóan kedvező következményeiről szólt, kitért Észak-Koreára is, amely egyik fő témája volt japán, dél-koreai és kínai tárgyalásainak. Az elnök "perverz diktatúrának" nevezte Kim Dzsong Un rendszerét, arra figyelmeztetve, hogy Phenjan "nem zsarolhatja a világot". Megismételte, hogy "maximális nyomást" gyakorol majd Észak-Koreára, s bejelentette, hogy Kína erőteljes gazdasági nyomást gyakorol Phenjanra. Peking és Washington ugyanis egyetért abban, mondta, hogy az észak-koreai fegyverkezés "komoly fenyegetést" jelent. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu