Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Külföld

Trump békét akar a Közel-Keleten

2016. november 24. 12:19
Trump békét akar a Közel-Keleten

A januárban hivatalba lépő amerikai elnök Donald Trump azt hangoztatta, hogy ő szeretne lenni az a politikus, aki megteremti a békét Izrael és a palesztinok között.

Hozzátette, hogy ebben a veje, az ortodox zsidó vallású Jared Kushner fontos szerepet játszhatna, ám nem pontosította, hogy milyet. Kushnernek kiváló kapcsolatai vannak Izraelben, amiket már a kampány idején is mozgósított apósa támogatására. Az izraeli jobboldal egyébként örömmel is fogadta Trump győzelmét, míg a palesztinokat elbizonytalanította  a kampányban tett ígérete, miszerint elnöksége alatt Washington Jeruzsálemet elismeri Izrael állam egy és oszthatatlan fővárosaként. 

 

párizsi klímegyezmény

Donald Trump nyitottnak mondta magát a klímaegyezmény megvizsgálására

 

A megválasztott elnök kitért a párizsi klímaegyezményre is. A kampányban végig határozottan tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, valamint felmondja az Egyesült Államok részvételét a megállapodásban. Ugyanakkor most nyitottnak mondta magát a klímaegyezmény megvizsgálására is. Hangsúlyozta azt is, hogy "meg kell vizsgálni, hogy ez az egyezmény mennyibe kerül az amerikai vállalatoknak és milyen következményekkel járhat az amerikai versenyképességre". 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu