Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Külföld

Trump a szíriai helyzetről egyeztetett a török elnökkel

2017. February 08. 11:39
Trump a szíriai helyzetről egyeztetett a török elnökkel

Főként a szíriai helyzetről egyeztetett Donald Trump amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonon. Az amerikai elnök január 20-i beiktatása óta először egyeztetett a török elnökkel, aki szerint szerint a beszélgetés rendkívül pozitív és barátságos légkörben folyt.

A 45 perces beszélgetés során a két vezető egyetértett abban, hogy közösen lépnek fel az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihadistái ellen Báb és Rakka felszabadításának érdekében, illetve, hogy országaik között a jövőben még szorosabb együttműködésre van szükség regionális kérdésekben és a gazdaság területén. A két elnök beszélt a mindkettőjük által szorgalmazott szíriai biztonsági övezet kialakításának lehetőségeiről, valamint a menekültválsággal felmerülő kérdésekről is.

 

Recep Tayyip Erdogan török elnök

Donald Trump amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök beszélgetése rendkívül pozitív és barátságos légkörben folyt

 

Erdogan reményét fejezte ki, hogy Washington Ankara oldalán harcol majd az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózata ellen, amelyet a török vezetés a tavaly júliusi puccskísérletért felelőssé tesz. Trump hangsúlyozta, hogy fejleszteni kell a Washington és Ankara közötti kétoldalú kapcsolatokat, melynek jegyében Mike Pompeo, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség igazgatója Törökországba utazik, ahol a szíriai kurdok és a gülenista mozgalom ügyéről konzultál.

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu