Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Külföld

Trent Lott lemondott

2002. december 22. 16:21
Trent Lott lemondott
Információk szerint Trent Lott, Mississippi állam szenátora tegnap este lemondott a szenátus republikánus csoportjának vezetéséről.
Az előzményekhez tartozik, hogy Trent Lott, az amerikai szenátus republikánus csoportjának vezetője december 5-én részt vett szenátortársa, Strom Thurmond 100. születésnapjának ünneplésén. Az emelkedett hangulatban a politikus azt találta mondani, hogy az ország jobban járt volna, ha 1948-ban az ünnepeltet választják meg elnöknek, mivel akkor nem lett volna annyi baj éveken át. Lott helyzete ezután vált tarthatatlanná, ugyanis ezt a kijelentését sokan rasszsta megnyílvánulásnak minősítették.
Értesülések szerint Trent Lott először elhessegette a bírálatokat, majd négy nap elteltével az egyre élesebb kritikák hatására bocsánatot kért szerencsétlen mondatáért, amit további bocsánatkérések követtek. Helyzete végérvényesen akkor rendült meg, amikor George W. Bush elnök nyilvánosság előtt kijelentette: a szenátor megjegyzése bántó és helytelen, nem tükrözi az ország eszmeiségét, az Egyesült Államok a szegregáció minden napjával hűtlen volt alapításának eszméihez.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu