Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Külföld

Továbbra is vezető pénzügyi központ London

2018. március 28. 12:21
Továbbra is vezető pénzügyi központ London

A legújabb globális befektetői felmérés szerint továbbra is London a világ első számú pénzügyi szolgáltatási központja, de már csak egyetlen ponttal előzi meg a második helyezett New Yorkot. 

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group ranglistája 103 kritérium és több mint kétezer befektetői értékelés alapján készül, ezúttal 110 várost és térséget vizsgáltak meg. Az új globális rangsorban az első két helyen álló Londont és New Yorkot Hongkong, Szingapúr és Tokió követi a felső ötös mezőnyben. Az első tízben szerepel még Sanghaj, Toronto, San Francisco, Sydney és Boston. A 11. helyen álló Peking épphogy kicsúszott a felső tízes mezőnyből, egyetlen ponttal lemaradva Boston mögött.

 

Továbbra is London a világ vezető pénzügyi központja

A Brexit-folyamat továbbra is komoly bizonytalansági forrás

 

A cég módszertani meghatározása szerint azok a pénzügyi központok, amelyeket húsz pontnál kisebb értékelési különbség választ el egymástól, gyakorlatilag azonos megítélésűnek tekinthetők. A beszámolóhoz fűzött elemzésben hangsúlyozzák, hogy a Brexit-folyamat teremtette bizonytalanságok nagyban befolyásolták a befektetői felmérés Londonban dolgozó résztvevőit, akik jóval kevésbé bizakodó véleményeket hangoztattak London pénzügyi központként betöltött jövőbeni szerepéről, mint a Frankfurtban és Párizsban dolgozó válaszadók. Ugyanakkor megállapították, hogy általánosságban erősödik a világ legnagyobb pénzügyi központjaiba vetett befektetői bizalom.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu