Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Külföld

Tovább erősödik a német-cseh-szlovák együttműködés

2017. April 04. 14:15
Tovább erősödik a német-cseh-szlovák együttműködés

A német-cseh-szlovák szomszédsági szerződés aláírásának 25. évfordulója alkalmából tartott találkozó után Angela Merkel német kancellár elmondta, tovább erősítik a háromoldalú együttműködést.

Elsősorban a gazdasági minisztériumok, a tudományos kutatás területéért felelős tárcák, a kutatóintézetek és a gazdasági érdekképviseletek körében mélyítik el az együttműködést. Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerint a három ország "Európa ipari központjának részét és az autóipar gerincét alkotja", míg Robert Fico szlovák miniszterelnök elmondta, Szlovákia célja, hogy 2020-ra elérje az EU régi tagállamai életszínvonalának 85 százalékát.

 

Tovább erősödik a német-cseh-szlovák együttműködés

Robert Fico szlovák miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök 

 

A szlovák miniszterelnök példaként említette a visegrádi négyek együttműködését, amely "példamutató", mert tagjai arra összpontosítanak, ami összeköti őket, de "nem alternatívája az EU-nak". A szerződés 25. évfordulója alkalmából nemcsak ünnepélyes, hanem igen nyílt megbeszélést is folytattak a felek, a napirendi kérdések között szerepelt a migráció kérdése is. 


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu