Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Több magyar-arab megállapodás született Rijádban

2014. March 28. 20:43
Több magyar-arab megállapodás született Rijádban

94 magyar cég 128 üzletembere utazott ki Szaúd-Arábiába, ahol több mint 500 arab üzletember részvételével együtt zajlott a II. Magyar-Arab Üzleti Fórum. A delegáció kutazásának elsődleges célja az volt, hogy üzleti kapcsolatok épüljenek és szaúdi-magyar befektetések jöjjenek létre a közel-keleti országban.

Szijjártó Péter, keleti nyitás, arab

A magyar üzleti delegációban résztvevő cégek átlagosan 4 tárgyalást folytattak a két nap alatt, és több megállapodást is aláírtak.A mostani magyar-arab fórum számos magyar vállalat számára jelent új megrendeléseket és exportbevételük növekedését.

 


"Bebizonyosodott, hogy az élelmiszeripar, az építőipar, az orvostechnológia, a gépipar és az energia iparágak területén világszinten versenyképesek vagyunk" - mondta Fülöp Judit, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárságának sajtófőnöke.Szijjártó Péter szerint a nyugati, európai uniós és amerikai kapcsolatrendszer fejlesztése mellett komoly figyelmet kell szentelni a keleti kapcsolatrendszernek is.Kiemelte: a Távol-Keletre, a FÁK-országokba, az arab térségbe és a Nyugat-Balkánra is tudták növelni a kivitelt.

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu