Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Külföld

Terrortámadások

2002. november 29. 10:47
Terrortámadások
Breuer Péter a Budapest-online tudósítója jelenti: rendkívüli ülést tart az izraeli biztonsági kabinet, és még tegnap eltemették a monbaszai és a bétzsáni izraeli áldozatokat.
Alig 5 órával a kenyai robbantás után Izraelben is merényleteket követtek el egyidejűleg több helyszínen.

Legalább tízen meghaltak, amikor terroristák egy buszmegállóban, egy bevásárlóközpontnál és egy szavazóhelyiségnél tüzet nyitottak a járókelőkre. A fegyveresek vaktában lövöldöztek, illetve kézigránátot dobtak az emberekre. Az észak-izraeli Beit Seán városban több tucat sebesültje van annak a támadásnak, amelyet a Likud párt helyi központjában hajtottak végre a párt vezérére szavazókra. Szemtanúk három fegyveres láttak

Az egyik helyszín, a buszmegálló közelében, egy robbanóanyaggal megrakott autót is találtak az izraeli biztonságiak. A sebesültek között van Dávid Lévi volt izraeli miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter gyermeke is. A helyszíni jelentések szerint a kormány biztonsági kabinetje még a tegnap esti órákban összeült.

Breuer Péter, az izraeli külügyminisztérium illetékesével folytatott telefonbeszélgetése során, kérdésére megerősítették, hogy az izraeli hadsereg repülőgépei megérkeztek Monbaszába, hogy az izraelieket evakuálják és izraeli kórházakba vigyék. A palesztin hatóságok nem ítélték el a terrortámadásokat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu