Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Szorosabb együttműködés kezdődik Magyarország és Nagy-Britannia között

2013. March 13. 15:56
Szorosabb együttműködés kezdődik Magyarország és Nagy-Britannia között
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter nemrég Londonba látogatott  tárgyalt Edward Davey brit energia- és klímaügyi miniszterrel, Michael Fallon gazdaságfejlesztési államtitkárral, Nick Baird fejlesztési ügynökségi vezérigazgatóval és a közelmúltban megalapított brit-magyar kereskedelmi kamara vezetőivel.

Minden eddiginél szorosabb energiapolitikai és üzletfejlesztési együttműködés kezdődik Magyarország és Nagy-Britannia között - jelentette ki ezt követően Szijjártó Péter. Megegyeztek abban is: elősegítik, hogy azok a magyar kkv-k, amelyek Magyarországon működő brit cégek beszállítói, bekerülhessenek a brit nagyvállalatok nemzetközi globális beszerzési programjaiba - ismertette az államtitkár.

Nagy-Britannia között

Nagy-Britannia is komoly fejlesztéseket tervez atomenergia terén


Budapest és London közös törekvése Európa energiabiztonságának erősítése, elsősorban az energiaforrások diverzifikálásával.  A két ország közös érdeke, hogy minél több európai gázszállítási beruházás valósuljon meg a következő időszakban. Szijjártó Péter szerint Nagy-Britannia is komoly fejlesztéseket tervez atomenergia terén, így Magyarország szövetségesként számíthat majd a jövőben a britekre.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu