Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.26. - vasárnap, Irén napja van.

Külföld

Szoros európai együttműködésre van szükség az energiabiztonság területén

2018. október 28. 10:07
Szoros európai együttműködésre van szükség az energiabiztonság területén

Szijjártó Péter a Belgrádban szervezett eurázsiai energiabiztonsági fórumon hangsúlyozta: Európa középső, keleti és déli részén szoros együttműködésre van szükség ahhoz, hogy véghez lehessen vinni azokat a projekteket, amelyek a térség energiabiztonságát szolgálják.

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: a világon jelenleg az egyik legnagyobb kihívás az energiaellátás biztosítása, ami mindig fontos kérdés volt Közép-Európában. Kifejtette, négy elvet kell tiszteletben tartani: az energiabefektetési kérdéseket a közép- és kelet-európai országok érdekeivel összhangban kell meghozni, fel kell számolni a kettős mércét, egy-egy országnak kell döntenie arról, hogy milyen forrásokból állítja össze az energia összetételét, illetve szükség van az eurázsiai együttműködésre.

 

Szoros európai együttműködésre van szükség az energiabiztonság területén

A Gazprom két Török Áramlatot épít, az egyik a török piacot szolgálja majd ki, a másik pedig a Balkánt és Közép-Európát

 

Közölte, fennáll a lehetősége annak, hogy hamarosan új forrásokat tárnak fel, és amennyiben a Romániához tartozó fekete-tengeri területeket kiaknázzák, az új energiaforrás lesz a térségben. Hozzátette, a Gazprom két Török Áramlatot épít, az egyik a török piacot szolgálja majd ki, a másik pedig a remények szerint a Balkánt és Közép-Európát. Ez a gázvezeték Törökországból Bulgárián és Szerbián keresztül Magyarországra, onnan pedig Szlovákiába és Ausztriába szállíthatja a gázt. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu