Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Külföld

Szlovéniában az általános iskolák is digitális oktatásra állnak át

2020. november 06. 11:54
Szlovéniában az általános iskolák is digitális oktatásra állnak át

Szlovéniában november elejétől az általános iskolák is digitális oktatásra állnak át - közölte a kormány. A kabinet egy héttel meghosszabbította a koronavírus megfékezését szolgáló járványügyi intézkedéseket is.

Az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - már október 19-től távoktatásra álltak át. Simona Kustec oktatási miniszter elmondta: a kormány döntése szerint a meghosszabbított őszi szünet után hétfőtől egy hétig mindenki számára online kezdődik az oktatás. Néhány kivétellel pedig az óvodák is zárva maradnak. Csak azoknak a gyerekeknek szerveznek felügyeletet, akiknek a szülei a rendőrségen, az egészségügyben vagy más létfontosságú szolgálatnál végeznek munkát. Ales Hojs belügyminiszter közölte: szombattól egy hétig érvényben marad a hat főnél nagyobb csoportosulásokra vonatkozó tilalom, valamint továbbra sem nyithatnak ki a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok.

 

Szlovéniában az általános iskolák is digitális oktatásra állnak át

 

Kivételt képeznek ez alól a pedikűrösök, a bababoltok, a műszaki cikkeket forgalmazó üzletek, a bútor- és autószalonok, valamint a fotósok és órások. Harminc négyzetméteren ugyanakkor csak egy személy tartózkodhat. Marad az éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt - magyarázta a tárcavezető.  A kormány hetente vizsgálja felül az intézkedéseket, a járványügyi adatok tükrében pedig dönt arról, enyhít-e a korlátozásokon, vagy meghosszabbítja őket.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu