Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Külföld

Szinte már valósak a mesterséges intelligencia által készített emberek

2022. July 26. 20:55
Szinte már valósak a mesterséges intelligencia által készített emberek

Egy vállalat olyan mesterséges intelligencia fejlesztést alkotott, amellyel egy szinte valódi embert hoztak létre.

Elképesztő ütemben fejlődik világszerte a mesterséges intelligencia és a hozzá köthető megoldások tárháza. Az úgynevezett PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) videojáték megalkotója, a KRAFTON vállalat olyan dolgokat tett közzé a kifejlesztett mesterséges intelligenciájukról, amely teljes mértékben hasonlít egy valódi nőre.

 

A cég ANA-nak nevezi a kifejlesztett személyt. ANA-t 3D-alapú hiperrealizmus-technológiával fejlesztették tökéletesre, mindebben pedig segített a cégnek a rigging, valamint a mélytanulás is, hiszen valahogy életre is kellett hozni a prototípust.

 

Egyre vékonyabb a vonal az ember és a mesterséges intelligencia között

 

A cég a rigging megoldásnak köszönheti, hogy létrehozott karakter már élethű érzelmeket is mutat, képes mozgatni a pupilláit és emberi módon mimikát produkálni. A közlemény szerint a karakter pózolni is képes a kamera előtt.

 

ANA emberi hangon képes megszólalni és tud énekelni a mélytanulási megoldásnak köszönhetően. Az ultramodern virtuális ember az egész világon egyedülállónak számít, sőt, a cég eredeti zeneszámot is ki fog adatni ANA-val és az influenszerkedés világába is betörnének vele.

 

Forrás: 24.hu - Tech
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu