Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Szijjártó Péter jelentette be az újabb négy oroszországi kereskedőház megnyitását

2015. February 20. 15:29
Szijjártó Péter jelentette be az újabb négy oroszországi kereskedőház megnyitását

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint még négy orosz városban nyílik majd kereskedőház.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t (MNKH) a Magyar Állam hozta létre, új, nemzeti külkereskedelmi stratégiájának megvalósítójaként. Az MNKH tevékenysége két pillérre épül: tömöríti, felkutatja azokat a hazai vállalkozásokat, akiknek a termékei, szolgáltatásai a külföldi piacokon is versenyképesek lehetnek, illetve a külpiaci kereskedőházakon keresztül felméri a piaci igényeket. 2014. év végére 25 országban (Azerbajdzsán,Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t (MNKH), Oroszország Kazahsztán, Oroszország, Kína, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Jordánia, Szingapúr, Vietnám, Laosz, Macedónia, Ghána, Brazília, Örményország, Montenegró, Irak, Egyiptom, Mongólia, Marokkó, Szudán, Zambia, Mexikó, Botswana és Dél-Afrika) nyíltak meg magyar kereskedőházak.

Magyarország a tervek szerint Jekatyerinburgban, Kazanyban, Rosztovban és Szentpéterváron hoz létre kereskedőházakat, amelyek az orosz és a magyar kis-és középvállalkozások együttműködésének elősegítését szolgálják.

Moszkvában már nyitott egy kereskedőházat Szijjártó Péter. A Moszkvábban 2013.októberében átadott létesítmény egy üzleti és invesztíciós központból, valamint egy konszignációs raktárbázisból áll, tevékenységi körébe pedig beletartozik a befektetés-közvetítés, üzleti tanácsadás, valamint a kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenység. Szijjártó Péter akkor a megnyitón elmondta, hogy a keleti nyitás egyik legfontosabb pillére az orosz-magyar gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatok jelentős megerősítése.

MTI/MCOnet

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu