Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Szijjártó Péter az USA Külügyminisztériumának helyettes államtitkáraival tárgyalt

2014. March 14. 16:36
Szijjártó Péter az USA Külügyminisztériumának helyettes államtitkáraival tárgyalt

A  magyar-amerikai gazdasági együttműködésről és Európa energiabiztonságáról egyeztetett a napokban Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.


Hoyt Brian Yee-vel, az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának európai es eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkárát, és Amos J. Hochsteinnel, az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának energiadiplomáciáért felelős helyettes államtitkárát Szijjártó Péter megkérte arra,  hogy az Egyesült Államok minél előbb hozzon döntést az amerikai földgáz európai exportjának megindításáról és felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországnak kulcsszerepe van Európa energiaellátása szempontjából.

 

 

Szijjártó Péter a magyar-amerikai gazdasági együttműködésről és Európa energiabiztonságáról tárgyaltA tárgyaló felek a kétoldalú kapcsolatok terén különösen sikeresnek minősítették a gazdasági együttműködésüket: a kétoldalú kereskedelmi forgalom 24 százalékos növekedését követően 2013-ban meghaladta az 5 milliárd dollárt, miközben a magyar export 34 százalékkal, 3,3 milliárd dollárra nőtt .  


MTI/MCOnet
Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu