Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Külföld

Szijjártó Péter a magyar-belorusz üzleti fórumon

2013. October 11. 13:18
Szijjártó Péter a magyar-belorusz üzleti fórumon

 

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is részt vett a magyar-belorusz üzleti fórum megnyitóján Budapesten.

Hamarosan újraindulhat a magyar szarvasmarha exportja Fehéroroszországba - jelentette be Szijjártó Péter. Az államtitkár kifejtette, hogy a keleti nyitás politikájának egyik alappillére a FÁK-országokkal való együttműködés, ennek fontos eleme a Magyarország és Fehéroroszország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése. A két ország fővárosa közötti közvetlen légi járatról szólva megemlítette, hogy a fehérorosz légi társaság egy Minszk-Budapest-Belgrád járatot üzemeltet, amely iránt olyan nagy az igény, hogy az eredetileg tervezettnél nagyobb repülőgépet kellet beállítania erre az útvonalra.Hamarosan újraindulhat a szarvasmarha export Fehéroroszországba
Az államtitkár elmondta, hogy a Magyarország és Fehéroroszország közötti külkereskedelmi forgalom stabil lábakon áll. Az idei első fél évben 113,5 millió dollár volt a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke, amelyből 81 millió dollár volt az export és mintegy 33 millió dollárt tett ki az import, vagyis jelentős a magyar aktívum. Beszámolt arról is, hogy a HITA tavaly üzleti fórumot szervezett Fehéroroszországban nyolc magyar cég részvételével a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az építőipar és az állategészségügy területéről, és ennek eredményeként a magyar vállalatok több mint 800 ezer eurónyi exportüzletre számíthatnak.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu