Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Külföld

Szerbia hálás Magyarországnak a 300 milliós segítségért

2014. August 08. 22:56
Szerbia hálás Magyarországnak a 300 milliós segítségért

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök levelében kifejezte őszinte és mély háláját Magyarországnak az önzetlen támogatásért az árvíz kapcsán.

Szerbia címere
Levélben köszönte meg Orbán Viktornak Szerbia miniszterelnöke, Magyarország anyagi felajánlását a szerbiai árvízkárok mentesítésére.

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter Magyarország nevében több mint 300 millió forint segélyt ajánlott fel a szerbiai és a bosznia-hercegovinai árvízkár enyhítésére a július közepén megrendezett brüsszeli konferencián.

A külügyi tárca közleménye szerint Navracsics Tibor a konferencián kiemelte: ahogyan a magyar hivatalos szervek korábban is "térítésmentes segítséget" nyújtottak az árvíz sújtotta területeken, most is fontosnak tartják, hogy ezzel a pénzbeli adománnyal is kifejezzék szolidaritásukat. A pénzzel Magyarország a károsult területeken az árvízvédelmet, a lakhatást és a mezőgazdaságot támogatja.  Bosznia-Hercegovinában kétmilliárd euróra, Szerbiában másfél milliárd euróra becsülték jőliusban az árvízi károkat.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu