Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Külföld

Szaddám vádol

2003. január 07. 07:46
Szaddám vádol
Szaddam Husszein iraki elnök szerint az ENSZ fegyverzetellenőrei valójában hírszerzési munkát végeznek, és ezzel túlléptek hatáskörükön.
Az iraki elnök szerint ahelyett, hogy az állítólagos tömegpusztító fegyvereket keresnék, a megfigyelőcsoportok az iraki tudósokról készítenek listákat, olyan kérdéseket intéznek a dolgozókhoz, amelyek mások, mint aminek látszanak, valamint a hadsereg táborairól és a törvényesen működő hadiiparról gyűjtenek információkat, azaz hírszerzési munkát végeznek.

Szaddam azt is elmondta, hogy Irak felkészült egy Egyesült Államok által vezetett támadásra, és győzelemre számíthat. Szerinte George W. Bush fenyegetése csupán "kígyósziszegéssel és kutyaugatással egyenlő". Az iraki elnök szerint azonban még mindig van lehetőség a helyzet békés rendezésére.

Iraki hivatalnokok korábban azzal vádolták meg az ENSZ ellenőreit, hogy túlzottan tolakodóak voltak egy vizsgálat során.

Irak múlt héten jelentette be, hogy az ENSZ ellenőrei már 230 helyszínen folytattak vizsgálatokat, és eddig semmilyen bizonyítékot nem találtak az állítólagos tiltott fegyverekről.

Bagdad elmondása szerint annak ellenére, hogy nem rendelkeznek ilyen fegyverekkel, az USA mégis mindenképpen támadást tervez, hogy megszerezze Irak olajkészleteit.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu