Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Külföld

Stabil a kapcsolat Oroszország és Kína között

2017. December 07. 14:19
Stabil a kapcsolat Oroszország és Kína között

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Li Ko-csiang kínai kormányfőt, a megbeszélés után pedig hangsúlyozta: Oroszország és Kína vezetése között stabil és tartós kapcsolat alakult ki, ami teljesen megfelel Moszkva és Peking stratégiai partnersége szintjének.

Putyin kifejezte meggyőződését, hogy a Sanghaji Együttműködés Szervezetének Szocsiban tartandó miniszterelnöki tanácskozása sikeres lesz. Utalt rá, hogy nyáron újabb orosz-kínai csúcstalálkozót tartanak, és ennek kapcsán arra kérte kínai vendégét, hogy tolmácsolja üdvözletét Hszi Csin-ping elnöknek. Továbbá megelégedését fejezte ki afelett, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke az év végére eléri a 66 milliárd dollárt, és a jövőben várhatóan tovább növekszik majd. 

 

Oroszország és Kína vezetése között stabil és tartós kapcsolat alakult ki

Oroszország és Kína vezetése között stabil és tartós kapcsolat alakult ki

 

A Kreml sajtószolgálata a találkozóval kapcsolatban kiadott közleménye szerint Oroszország és Kína álláspontja közel áll egymáshoz vagy egybeesik az olyan alapvető nemzetközi kérdések megítélésében, mint az Ukrajnában, a Koreai-félszigeten, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában kialakult helyzet. A dokumentum rámutatott, hogy a két ország ezen az alapon szoros együttműködést folytat egymással.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu