Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Külföld

Soha nem volt még ilyen komplex átszervezés a Volkswagennél

2020. december 16. 11:19
Soha nem volt még ilyen komplex átszervezés a Volkswagennél

A jól ismert német márka, a Volkswagen költségcsökkentő programba kezd, így felzárkózik a többi autógyártó vállalathoz, és a modern idők kihívásaival nézhet szembe a piacon. Az összes autójuk hibrid változatának gyártását is tervezik a következő években. 

A világ legnagyobb autógyártója a Volkswagen, hónapok óta húzódó tárgyalások sorozatának végére tett pontot. A Volkswagen felügyelőbizottságának döntése szerint a következő két évre vetítve az állandó költségeiket 5%-kal, a beszerzési költségeiket pedig 7%-kal csökkentik. Ilyen volumenű átszervezést még nem élt meg a vállalat, ezzel egy új korszak kezdődhet. 

 

A költségeket valamennyi márkánál és a világ összes régiójában csökkentik, az elektromobilitás és a digitalizáció területén elkezdett beruházásokat pedig a legnagyobb következetességgel folytatják tovább, hogy biztosítsák a VW "életképességét" - nyilatkozott Herbert Diess vezérigazgató. 

 

A Volkswagen ikonikus autója

 

A Volkswagen több, mint a saját márkáját futtató cég, ugyanis a vállalat gyártja a MAN és a Scania buszait és teherkocsijait, továbbá az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda tartozik az égisze alá. 

 

Nagy hangsúlyt fektetnek az elektromobilitás fejlesztésére, de a megegyezés szerint ez nem jelent majd leépítést. Modern, robottechnológiát is alkalmaznak, emellett az elektromobilitás feladataihoz papíron kevesebb dolgozóra lenne szükség, de sikerült kompromisszumot kötni, így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. A munkahelymegőrzéssel egybekötött újításokra a cég 2025-ig kutatás-fejlesztésre és az újítások bevezetésére 73 milliárd eurót fordít a tervek szerint, a digitalizációra 27 milliárd megy majd el euróban. Az elektromobilitásra 35 milliárd jut, további 11 milliárdból pedig kifejlesztik a modellkínálatukban szereplő hagyományos meghajtású gyártmányok hibrid változatát. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu