Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.10. - szombat, Zsolt napja van.

Külföld

Schmitt Pál Zágrábban vendégeskedett a hétvégén

2011. június 27. 11:17
Schmitt Pál Zágrábban vendégeskedett a hétvégén
A horvát főváros vendége volt a hét végén Schmitt Pál köztársasági elnök, aki a horvát államfő meghívására az államiság napja alkalmából pénteken érkezett Zágrábba, a horvát függetlenség kikiáltásának 20. évfordulóján rendezett megemlékezésre.
Ivo Josipovic horvát köztársasági elnök Danilo Türk szlovén köztársasági elnököt is meghívta az évfordulóra. „Nyilvánvalóan meghatározza ennek az eseménynek a hangulatát az a hír, hogy pénteken Brüsszelben, a magyar európai uniós elnökség záró ülésén a részt vevő állam- és kormányfők megerősítették, hogy Horvátország zöld jelzést kap az uniós csatlakozási tárgyalásain még hátralévő fejezetek lezárására" - mondta az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában Vajna Márton.

Ivo Josipovic,Schmitt Pál

Ivo Josipovic horvát köztársasági elnök, Schmitt Pál köztársasági elnök Zágrábban találkozott a hétvégén az államiság napja alkalmából

A Köztársasági Elnöki Hivatal külügyi hivatalvezetője szerint „ez a hír nagyon kedvezően érinti Horvátországot, és mi is nagyon örülünk, hogy Magyarország ilyen pozitívan tudta segíteni Horvátország integrációját".

Forrás: magyarhirlap.hu
-bá-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu