Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.03. - csütörtök, Ferenc napja van.

Külföld

Schmitt Pál Rómába látogatott

2011. június 03. 08:30
Schmitt Pál Rómába látogatott
Magyar katonák magyar zászló alatt masíroztak a Colosseumnál, ahol megtapsolták őket. Schmitt Pál köztársasági elnök az olasz nemzeti ünnep alkalmából érkezett látogatásra.
Az olasz köztársaságot és az olasz egységet ünnepli Itália. A június 2-i nemzeti ünnepre Giorgio Napolitano államfő több mint nyolcvan köztársasági elnököt és vezérkari főnököt hívott meg Rómába. Jelen van az ENSZ és az Európai Unió elnöke, az amerikai alelnök, az orosz, az izraeli, a palesztin és az afganisztáni elnök is. Hazánkat Schmitt Pál államfő és Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke képviseli.

Olaszország

Schmitt Pál köztársasági elnök az olasz nemzeti ünnep alkalmából érkezett látogatásra

A magyar köztársasági elnök kétnapos látogatást tesz Rómában. Schmitt Pál a NATO Védelmi Akadémián is előadást tart, és találkozik a Rómában és Nápolyban szolgáló magyar katonákkal. Egész Olaszországban közel ötven magyar hivatásos katona szolgál.

Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke kétoldalú tárgyalásokat folytatott az olasz védelmi vezérkarral, és részt vett a díszszemlén is, melyen meghívottként tizenöt fős magyar szakasz is felvonult magyar nemzeti zászlóval az olasz közönség lelkes tapsolása kíséretében. Az olasz katonai díszszemlét Róma történelmi városközpontjában tartották. A zöld-fehér-pirosba öltöztetett Colosseumnál, a Forum Romanum melletti sugárúton történelmi egyenruhákban és zászlókkal mai békefenntartók vonultak fel.

 

Forrás: mr1-kossuth.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu