Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Külföld

Sanghajban és Hongkongban is eredményesen tárgyalt a Külügyminisztérium államtitkára

2012. September 04. 11:54
Sanghajban és Hongkongban is eredményesen tárgyalt a Külügyminisztérium államtitkára
Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára 2012. szeptember 2-4. között Kínában, Sanghajban és Hongkongban folytatott megbeszéléseket.

SanghajA diplomata tárgyalt Fan Yufeijel, Sanghaj város Külügyi Hivatala főigazgató-helyettesével, Li Yaoxival, Changning kerület polgármesterével és Tan Huiminggel, a Sanghaji Baráti Társaságok Szövetsége európai ügyekért felelős igazgatójával. A helyettes államtitkár partnereivel megállapította, hogy a magyar–kínai kapcsolatok 2010 óta tapasztalható dinamikus erősödésére építve jelentős előrehaladás történt a kelet-kínai metropolisz és hazánk együttműködésében gazdasági, kulturális és társadalmi kapcsolati területeken egyaránt.


Gazdasági és kulturális célokat egyaránt szolgálnak Sanghaj élénk testvérvárosi kapcsolatai hazánkkal: a Budapesttel néhány hete aláírt együttműködési megállapodás keretében már a közeljövőben több szakmai megbeszélésre kerül sor Sanghajban, és a kínai város több kerülete is együttműködik budapesti kerületekkel, illetve hazai településekkel.

Hongkong_WikipediaTakács Szabolcs globális ügyekért felelős külügyi helyettes államtitkár 2012. szeptemberi kínai útjának hongkongi állomásán megbeszéléseket folytatott Song Zhevel, a kínai központi kormányzat hongkongi főbiztosával és Judy Livel, a hongkongi kormányzat külügyi hivatalvezetőjével.


A Hongkonggal megvalósuló gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok meghatározó részét képezik a magyar–kínai kapcsolatok egészének. A várossal folytatott kereskedelmi forgalmunk 2011-ben is tovább növekedett, és elérte az 1,4 milliárd euró értéket.


Forrás: Külügyminisztérium

Képek: wikipedia.huKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu